19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




Путін за підтримки церкви закриє Україні дорогу до Європи?

Путін за підтримки церкви закриє Україні дорогу до Європи?

27 Июля 2013

Європейські оглядачі вважають, що організовані Кремлем релігійно-політичні урочистості до 1025-річчя Хрещення Русі мають на меті не лише зміцнити позиції Росії на православних теренах. Чи не головним завданням цих торжеств є посилення контролю Москви над Києвом. Адже, на думку європейських оглядачів, євроінтеграція України може бути розцінена як особистий програш Володимира Путіна. Спостерігачі припускають, що внесення в останній момент змін у плани Януковича та Путіна на 27 та 28 липня вказує на невпевненість та напруження організаторів урочистостей. 

 

Швейцарська Neue Zurcher Zeitung вважає, що церковно-політичні урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі є не лише свідченням зростаючих амбіцій Російської православної церкви. Організовуючи торжества, офіційний Кремль, насамперед, хоче використати церкву та православ’я для зміцнення своїх політичних позицій в Україні, Білорусі й навіть у Центральній Європі. Це підтверджують і тези про зміцнення православ’я на «спільних європейських просторах», озвучені Путіним у фільмі телеканалу «Росія-1», і участь у молебні на Володимирській гірці Києва, окрім Путіна і Януковича, також президентів Сербії та Молдови. Оглядачі вказують, що називаючи «націоналізм, патріотизм та православ’я» головними ознаками «справжніх» і «вірних» росіян, офіційний Кремль хоче використати віру для боротьби зі своїми політичними опонентами. Тому Володимир Путін у згаданому фільмі навіть розповів, що «таємно хрестив свого часу свою дитину». 

 

Цюріхська газета вважає, що Кремль і РПЦ намагаються використати зростаючу після розвалу СРСР релігійність людей. До того ж, понад 70 відсотків росіян, за традицією, виступають на захист православ’я. «Симбіоз патріархату РПЦ і політики вплинув також на ухвалення в Росії низки репресивних законів, які ратифіковані упродовж останніх місяців»,– зауважує на сторінках Neue Zurcher Zeitung Данієль Вехлін із Москви. Швейцарське видання також вважає, що посилення контролю над офіційним Києвом є чи не найголовнішою метою цих торжеств. 

 

Поділяє цю думку й польська Gazeta Wyborcza: «Путін хоче застерегти Київ від зближення з ЄС», «Путін не прибуває до Києва у ролі побожного прочанина, а одним із головних завдань російської дипломатії є не допустити підписання угоди про асоціацію України з ЄС»,– цитує газета думки експертів. І хоча оглядачі припускають, що Путін не буде в офіційних промовах у Києві прямо шантажувати нинішню українську владу, але не публічно зробить усе, щоб завадити Януковичу підписати угоду про асоціацію з ЄС. 

 

Московська «Независимая газета» пише про побоювання офіційного Кремля щодо непередбачуваності українців, наявності спротиву навіть серед нинішніх владних верхів Києва і небажання «бути лише на підтанцьовуванні» у команди Путіна, ставати покірним наповненням так званого «Русского міра». «У Києві очікують скандалів», – прямо пише оглядач Тетяна Івженко. Тому і з’являються несподівані корективи у планах київських торжеств із нагоди 1025-річчя Хрещення Русі. Так несподівано відмінив свій візит президент Білорусі Олександр Лукашенко, а Володимир Путін вирішив відразу ж після молебню на Володимирській гірці та відвідин Києво-Печерської лаври поїхати з Віктором Януковичем до Севастополя. Там очільники України та Росії спільно відзначатимуть день флоту України та Росії, а патріарх РПЦ Кирило надумав у цей час завершити торжества в Мінську. Експерти видання припускають, що організатори урочистостей злякалися акцій протесту, анонсованих українською опозицією.

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: Путин
<< Предыдущая
Почему Александр Лукашенко не приедет на юбилей...
Следующая >>
Познер: мне жаль расставаться с Россией, но я —...

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.