19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




Суддя Бурбела знав, що засуджує невинних у справі «Васильківські терористи»

Суддя Бурбела знав, що засуджує невинних у справі «Васильківські терористи»

12 Января 2014

Ну, а тепер нарешті про вирок «васильківським псевдотерористам». 

 

 

Прокурор просив по 9 років, суддя Бурбела присудив по 6. 

 

 

Весь цей час, поки йшли суди, я, звісно, бачила, що суддя Бурбела - мразота на службі у влади (тепер, нарешті, можу писати це відкрито, не боячись нашкодити хлопцям), але обвинувачення було настільки явно сфабриковане, настільки шите білими нитками, а тут ще й Майдан - хоч трошки ті мразі повинні ж боятися - що я до останнього сподівалася, що найтяжча стаття - тероризм - у суді буде знята, і хлопців засудять на невеликий термін за «зберігання» підкинутих їм незаконних предметів, і оскільки вони вже 2,5 роки відсиділи, ще й мають усі троє маленьких дітей, їх звільнять у залі суду. 

 

 

Ага. Аж два рази. Вочевидь, Майдан таки задовго танцював і співав пісеньки. 

 

 

Бачили б ви ту зневагу в очах у Бурбели. Він читав вирок біля трьох годин, весь цей час на вулиці під відкритим вікном стояли майданівці, з прапорами, у дощовиках, бо ішов доволі сильний дощ, і скандували гасла на підтримку політв’язнів і проти продажного суду. А Бурбела зрідка піднімав очі від читання вироку, а в очах таке: «Покричите і розійдетесь». Коли під кінець читання вироку народні депутати, що були у залі, почали дозволяти собі зневажливі репліки (наприклад, коли Бурбела казав про «вибуховий пристрій», підкинутий хлопцям, у залі казали «Бімба»), він встав і заявив, що ще одне порушення порядку судового засідання - і він видалить всіх із зали і зачитає вирок лише для підсудних. Всі замовкли.  

 

 

Чули б ви це блюзнірство. Плюнь курві в очі - вона скаже «дощ іде». Яким би покидьком не був Бурбела, а він професіонал, і він уважно вивчив усі томи справи, і не гірше за мене знає, що вона сфабрикована. Я дуже часто не роблю вигідних мені речей, бо зупиняє побоювання, що люди, яких я поважаю, можуть про мене погано подумати. А в людей, які працюють у судово-прокурорській системі, відбувається професійна деформація особистості: у цих людей зникає совість. 

 

 

Публічно, на очах, по суті, у всього світу, дати по шість років людям, про яких точно знаєш, що вони невинуваті - це ж ким треба бути? Для мене такі люди як марсіани, істоти з іншої планети. 

 

 

Суддя прийняв абсолютно всі аргументи прокуратури і не прийняв жоден з аргументів захисту. «Твердження підсудних і захисту про те, що свідок Крикунов (єдиний серйозний лжесвідок обвинувачення - О.Б.) давав свої покази під тиском, бо проти нього порушили кримінальну справу, судом не береться до уваги, оскільки є заява свідка Крикунова про те, що на нього здійснювався тиск з боку родичів підсудних. Твердження про те, що знесення пам’ятника Леніну є законним, бо про це є відповідний указ президента, судом не береться до уваги, оскільки немає жодного нормативного акту, який передбачав би демонтаж пам’ятників шляхом вибуху. Твердження захисту про те, що підсудні не мали на увазі демонтаж саме шляхом вибуху, судом не береться до уваги, оскільки в листівках, вилучених у підсудних, був заклик вивчати підривні матеріали. Твердження підсудних і захисту про недостатню кваліфікацію і заангажованість експерта, що проводила експертизу мовлення листівок (експерт є полковником СБУ, а також відмовилась у суді говорити українською мовою і у фразі »ми рознесемо його (пам’ятник) просто неба« розшифрувала »просто неба« (тобто - під відкритим небом») як «злетіти до неба внаслідок вибуху») судом не береться до уваги, оскільки експерт є доктором наук і її кваліфікації не викликає у суда сумнівів«. Це я, звісно, трошки своїми словами переказала, з пам’яті, але можете мені повірити - там був ще більший ідіотизм. Примудрилися навіть, набираючи чиїсь рукописні покази, замість »Комуняку на гілляку« надрукувати »Комуняку на шляку". Так це і увійшло у вирок. Злобні і продажні дебіли, у яких досі не відібрали право розпоряджатися людськими долями. 

 

Мене теж навіщось у вирок приплели - мовляв, те, що на моїх сайтах регулярно з’являли матеріали про хід процесу - це тиск на суд і свідків. 

 

Близькі засуджених, до речі, тримаються дуже добре. Зокрема, Христина висловила впевненість у перемозі під час апеляції. Ну, це лише від Майдану залежить. 

 

 

Підсудні теж трималися мужньо, посміхалися. Усі троє були у «фірмових» патріотівських футболках - у центрі символ «Ідея Нації», над ним і під ним напис: «Вільного духу не скути в кайдани». Після вироку обурений Володимир Шпара з клітки облив Бурбелу якось рідиною - кажуть навіть, що сечею. Він вийшов із зали суду під багатоголосе скандування «Ганьба!», при цьому пікетувальники трошки поламали двері. «Бурбеляку на гілляку!» - скандували на вулиці. Бурбела швиденько заховався у своєму кабінеті, який одразу ж взяли під посилену охорону «Грифону». 

 

 

На вулиці десь ще годину тривав мітинг. Ще перед початком читання вироку свободівець Руслан Андрійко прямим текстом сказав, що у разі будь-якого вироку, крім виправдального, активісти блокуватимуть суд, не даючи вивезти засуджених. Але вони навіть не встигли його якось нормально заблокувати - набіг «Беркут», і почалася сутичка, яка переросла в побоїще.  

 

Дуже цікавить мене зараз майбутнє судді Бурбели. Коли прийде нова влада, він буде їй служити, як служив усім попереднім, чи отримає заслужені тяжкою дворічною працею 6+6+6? 

 

 

Якщо перший варіант - я не знатиму цю владу і працюватиму проти неї.  

 

 

Олена БІЛОЗЕРСЬКА

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: протесты в Украине
Источник: http://uainfo.org/
<< Предыдущая
Блаженніший Любомир: «Право на повстання – це...
Следующая >>
Палій: Розмови про те, що Майдан втомився і...

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.