19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




ЄС і США розглядають можливість блокування рахунків та віз 54 українським чиновникам (список)

ЄС і США розглядають можливість блокування рахунків та віз 54 українським чиновникам (список)

01 Декабря 2013

Українська опозиція підготувала і передала Європейському Союзу та США список українських чиновників , до яких ті повинні застосувати санкції через причетність до порушень прав людини і політичних репресій в Україні, пишуть "Донецкие вести". 

 

З дипломатичних джерел «Главкому» вдалося отримати повний список з 54 українських чиновників , рахунки яких і в’їзд на територію країн ЄС і США можуть бути заблоковані. Це вчора в ефірі телеканалу ТВі підтвердив заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря , повідомивши , що документи передані зацікавленим органам США та ЄС. 

 

До отриманих списків і за океаном , і в ЄС поставилися більш ніж серйозно. За нашою інформацією , про можливу легалізацію подібного списку на зустрічі з Віктором Януковичем ще кілька місяців тому згадувала держсекретар США Хілларі Клінтон. 

 

Погіршує ситуацію для українських чиновників те, що в Конгресі США готується резолюція, що закликає ввести санкції проти президента Віктора Януковича та інших чиновників України заради звільнення екс -прем’єра Юлії Тимошенко. У документі прямо вказується на можливу заборону видачі віз Віктору Януковичу , Генеральному прокурору Віктору Пшонці та іншим чиновникам , які мають стосунок до ув’язнення Тимошенко. 

 

Нагадаємо , за такою ж процедурою , з подачі правозахисних організацій , Конгрес США планує прийняти Резолюції по справі Магнітського , вказавши список російських чиновників , до яких можливе застосування санкцій. Аналогічно вже надійшов Європейський Союз щодо більше сотні білоруських чиновників , причетних до порушень прав людини в Білорусі . 

 

Партія регіонів встигла відреагувати на появу списку , нагадавши , що в американській в’язниці 14 років сидить близький соратник Тимошенко Павло Лазаренко. Але яке це має відношення до можливих санкцій , залишилося загадкою. 

 

 

Григорій Немиря поки відмовляється оголосити список нев’їзних українських чиновників. Ми ж пропонуємо вам знову ознайомитися з переліком , спрямованим у високі кабінети США та ЄС , отриманими « Главкомом » з власних дипломатичних джерел. 

 

Перша група осіб у Списку чиновників , причетних до згортання демократії в Україні , політичному переслідуванню опозиції та іншим протизаконним діям - політичні фігури. 

 

1 . Віктор Янукович , Президент України . Опозиція звинувачує його в тому , що він - натхненник усіх політичних репресій в Україні , які він проводить за допомогою тотального контролю над судовою системою та правоохоронними органами. 

 

2 . Олександр Янукович , старший син Президента. Його звинувачують у тому , що він відповідає за фінансову підтримку клану. Контролює весь сімейний бізнес. За перший рік президентства батька заробив близько 130 мільйонів доларів , купив 2 українських банки і загальнонаціональний телеканал. 

 

3 . Дмитро Фірташ , засновник компанії «Росукренерго». 

 

4 . Юрій Бойко , Міністр енергетики та вугільної промисловості України . 

 

5 . Сергій Льовочкін , глава Адміністрації Президента - опозиціонери вказують , що номери 4-6 списку є членами так званої групи « Росукренерго» , яка організувала корупційну схему поставок російського газу в Україну . Схема працювала до 2010 року і була зруйнована Юлією Тимошенко. Тимошенко повернула державі 12 мільярдів кубометрів газу , незаконно забраного групою . Це був головний мотив , чому група використовувала все доступне вплив на Януковича , суди і силові органи , переслідуючи не лише Тимошенко , а й Ігоря Діденка , колишнього главу державної компанії НАК «Нафтогаз» , а також Анатолія Макаренка , колишнього главу Митної служби , який захищав державні інтереси при поверненні зазначеного газу державі . Крім того , Дмитро Фірташ є головним спонсором президентської кампанії Януковича , а Сергій Льовочкін , як глава Адміністрації Президента , передає незаконні вказівки Януковича судам і правоохоронним органам і контролює їх виконання. 

 

6 . Валерій Хорошковський, Голова Служби безпеки України - за версією опозиції , при ньому СБУ стала головним інструментом переслідування опозиції і дисидентів в стилі КДБ. Під його керівництвом СБУ стало ключовим елементом в організації політичних репресій в Україні , порушення політично - вмотивованих справ , тиску на ЗМІ , правозахисників і громадських активістів. Довгий час , незважаючи на конфлікт інтересів , Хорошковський був членом Вищої ради юстиції , караючого органу над судовою системою . Це дозволило йому надавати прямий тиск на суди в своїх особистих корпоративних і політичних інтересах. Яскравий приклад - позбавлення ліцензій на загальнонаціональне мовлення « 5 каналу» і ТВі за позовом групи каналів «Інтер» , володіє якої глава СБУ. Саме служба Хорошковського початку політичне переслідування Юлії Тимошенко за газові контракти 2009 року. 

 

7 . Микола Азаров , Прем’єр -міністр України - не будучи причетним до підписання газових контрактів 2009 року і не будучи поінформованим про умови і деталях їх підписання , не будучи реальним свідком , дав неправдиві свідчення під клятвою проти Юлії Тимошенко в суді. Вони лягли в основу подальшого обвинувального вироку Юлії Тимошенко. Під час судового процесу Юлія Тимошенко звинуватила Азарова в зв’язках з одіозною компанією « Росукренерго» , за що Азаров віддав секретний наказ судді заарештувати колишнього прем’єр -міністра. 

 

8 . Костянтин Грищенко , Міністр закордонних справ України - він персонально , і все міністерство загалом, зіграло ключову роль в організації компанії по дезінформації навколо справи Тимошенко. 

 

9 . Андрій Портнов - начальник Головного управління Адміністрації Президента з питань судоустрою - він безпосередній автор так званої судової реформи , яка була ініційована в 2010 році Януковичем , в результаті якої українські суди стали тотально залежні від влади. Андрій Портнов , разом із Сергієм Льовочкіним , є комунікатором , що передає незаконні вказівки судам. 

 

10 . Анатолій Могильов , Міністр внутрішніх справ України - згідно з даними опозиції , він особисто керує і відповідає за масове використання правоохоронних органів у політичних інтересах режиму. Міліція під його керівництвом використовується для позбавлення громадян України їх конституційно - гарантованого права на мирні зібрання. Також на ньому лежить вина за розгін мирної демонстрації на День Незалежності в Києві 24 серпня 2011 року, а також 11 жовтня 2011 після зачитування вироку Тимошенко. 

 

11 . Сергій Ківалов , народний депутат від Партії регіонів , глава комітету з питань правосуддя , член Вищої ради юстиції. Про нього зазначено, що є тіньовим смотрящим режиму над судовою системою . Як глава парламентського комітету з питань правосуддя він персонально контролює добір і призначення суддів в парламенті, і , в той же час як член Вищої ради юстиції , має всі інструменти карати нелояльних суддів. 

 

12 . Геннадій Кернес , мер Харкова , Партія регіонів. Про нього зазначено так - на незаконно придбані активи заснував ряд торгових компаній в Україні та Європі для отримання урядових контрактів . Незаконно отримані кошти інвестовані в Європі ( Німеччина , Австрія , Кіпр і Швейцарія ) . Проводить і підтримує політичні переслідування опозиційних політиків. 

 

Друга група чиновників - слідчі Генеральної прокуратури України 

 

13 . Олександр Нечвоглод , головний слідчий відділу особливо важливих справ ГПУ. Слідчий ініціював кримінальну справу без адекватних підстав і причин , чого вимагає 94 стаття КПК України . Під час досудового слідства серйозно порушив право Юлії Тимошенко на захист , гарантоване Міжнародною конвенцією з цивільних і політичних прав , а також Конвенцією із захисту прав людини , як і національним законодавством - Конституцією та Кримінально- процесуальним кодексом. 

 

14 . Олег Пушкар , перший заступник голови управління з розслідування особливо важливих справ. Він незаконно утримував представника захисту Сергія Власенка 8:00 в офісі Генеральної прокуратури і не дозволив йому потрапити до Тимошенко до першого допиту . Він грубо порушив право Тимошенко на захист , гарантоване українськими законами і міжнародними конвенціями. Також він порушив право Власенко як захисника , а також як народного депутата відповідно до закону про статус народного депутата і Конституції України . 

 

15 . Анрій Курісь , начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури. 

 

16 . Сергій Точилін , глава департаменту огляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими ГПУ у сфері службової діяльності Головного управління з розслідування особливо важливих справ. Він підтримав незаконну позицію слідчих органів у Печерському суді Києва під час розгляду апеляції Юлії Тимошенко проти рішення слідчих порушити кримінальну справу і затримати Тимошенко , щоб привести її до Київського Печерський районний суд для вибору запобіжного заходу. 

 

Третя група - керівництво Генеральної прокуратури 

 

17 . Віктор Пшонка - Генеральний прокурор України , Державний радник юстиції. 

 

18 . Ренат Кузьмін , перший заступник Генерального прокурора , Державний радник юстиції першого класу. 

 

19 . Євген Блажівський , заступник Генерального прокурора , Державний радник юстиції першого класу. 

 

Про них в переліку зазначено лише «загалом » - Керівництво Генеральної прокуратури проігнорувало скарги Юлії Тимошенко та її захисника Власенка з приводу незаконних дій слідчих Генпрокуратури , або ж ці скарги були розглянуті з порушенням строків , визначених законодавством . 

 

Четверта група - представники обвинувачення 

 

20 . Михайло Шорін , начальник головного управління ГПУ щодо підтримки державного обвинувачення в судах. 

 

21 . Андрій Байрачний , заступник голови відділу по догляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генеральної прокуратури у сфері економіки Головного управління з розслідування особливо важливих справ. 

 

22 . Лілія Фролова , заступник начальника відділу підтримки державного обвинувачення в судах. 

 

23 . Олександр Микитенко , перший заступник начальника Головного управління з підтримки державного обвинувачення в судах. 

 

«Представники державного обвинувачення в суді , незважаючи на очевидну необгрунтованість звинувачень проти Юлії Тимошенко , відсутність складу злочину в її діях , без взяття до уваги доказової бази , яка повністю доводить невинність Юлії Тимошенко , підтримали незаконні вимоги , і в порушення пункту 3 , статті 264 КПК Україна , що не відхилили , а навпаки , підтримали висунуті звинувачення. Чи не озвучуючи підстав і причин , прокурори запропонували змінити запобіжний захід для Тимошенко з підписки про невиїзд на арешт » , - йдеться в документі. 

 

П’ята група в списку - економічні експерти 

 

24 . Юрій Маслак , головний судово- економічний експерт сектора лабораторних обстежень Київського науково -дослідного інституту судових експертиз , судовий експерт першого класу. 

 

25 . Катерина Липська , старший науковий співробітник Київського науково -дослідного інституту судових експертиз , судовий експерт другого класу. 

 

26 . Аліна Піркл , молодший науковий співробітник Київського науково -дослідного інституту судових експертиз , судовий експерт п’ятого класу. 

 

27 . Раїса Ребдева , старший науковий співробітник Київського науково -дослідного інституту судових експертиз , судовий експерт першого класу. 

 

28 . Галина Ільчук , молодший науковий співробітник Київського науково -дослідного інституту судових експертиз , судовий експерт 3 класу. 

 

Зазначені персони провели експертизу на основі проміжних і загальних даних . У зв’язку з цим , висновку судово- економічної експертизи були складені і лягли в основу доказової бази у справі проти Юлії Тимошенко. Висновки експертів спотворені, сумнівні і зроблені на основі інформації , вибірково взятої з бухгалтерської документації цивільного позивача . 

 

Шоста група - експерти. 

 

29 . Наталія Драпей , старший науковий співробітник лабораторії досліджень почерків Київського науково -дослідного інституту судових експертиз . 

 

30 . Катерина Куріпко , завідувач лабораторією досліджень почерків Київського науково -дослідного інституту судових експертиз . 

 

31 . Галина Лутоніна , дійсний старший науковий співробітник лабораторії судових трасологічних , балістичних , вибухотехнічних та технічних досліджень документів Київського науково -дослідного інституту судових експертиз , експерт першого класу 

 

32 . Олена Приймак , дійсний старший науковий співробітник лабораторії судових трасологічних , балістичних , вибухотехнічних та технічних досліджень документів Київського науково -дослідного інституту судових експертиз . 

 

Зазначені експерти провели експертизу з численними порушеннями законодавства про кримінальне судочинство . В результаті їх експертизи було складено неправдивий висновок , тому що експерти не змогли відрізнити факсиміле від ручної підпису 

 

Сьома група - члени інспекційної комісії НАК «Нафтогаз» України 

 

33 . Олег Пенджін , директор департаменту розвитку секторів економіки , Міністерство економічного розвитку України . 

 

34 . Іван Климович , заступник начальника департаменту методології формування цін , Міністерство економіки України . 

 

35 . Костянтин Бородін , заступник директора департаменту нафтової , газової , нафтопереробної промисловості та альтернативних джерел енергії , Міністерство енергетики та вугільної промисловості. 

 

36 . Олена Бородкіна , головний спеціаліст управління зовнішнього фінансового контролю департаменту промислової та економічної безпеки , охорони праці та цивільної оборони , Міністерство енергетики та вугільної промисловості України . 

 

37 . Лариса Невінчаний , начальник департаменту податку на додану вартість Міністерства фінансів України . 

 

38 . Ярослав Диковицкий , директор департаменту економіки, планування та цінової політики НАК « Нафтогаз України ». 

 

39 . Валерій Винокуров , директор юридичного департаменту НАК « Нафтогаз України ». 

 

40 . Володимир Вільчинський , начальник другого управління департаменту контррозвідувального захисту державної економіки СБУ. 

 

41 . Аліна Михальська , заступник начальника департаменту , начальник управління інспекції державних підприємств Контрольно -ревізійного управління. 

 

42 . Олександр Жук , заступник начальника департаменту з фінансових питань топліводобивающіх промисловості та енергоефективності управління промислових фінансів державного департаменту сфери промислових фінансів Міністерства фінансів України . 

 

43 . Володимир Раченко , заступник начальника юридичного департаменту НАК « Нафтогаз України ». 

 

Члени комісії склали матеріали з окремих питань фінансової та економічної діяльності НАК « Нафтогаз України » в період з 01.01.2008 по 31.12.2010 . Зазначені персони провели інспекцію з порушенням чинного законодавства . Висновки спотворені, сумнівні і складені на руку звинуваченням , тому як були зроблені на основі документів , вибірково взятих з усього масиву документів . 

 

Восьма група - судді 

 

У список нев’їзних потрапили всі причетні до справи Тимошенко судді Печерського районного суду Києва , які , на думку опозицію , своїми діями порушили закони і Конституцію України . 

 

44 . Галина Супрун , суддя Печерського районного суду Києва . 

 

45 . Віта Бортницька, суддя Печерського районного суду Києва . 

 

46 . Вікторія Гаркава , суддя Печерського районного суду Києва 

 

47 . Родіон Кірєєв , суддя Печерського суду Києва , головуючий суддя у справі Юлії Тимошенко. 

 

48 . Інна Отрош , голова Печерського суду Києва . 

 

Також судді Київського апеляційного та районного Шевченківського судів. 

 

49 . Олена Ситайло , суддя Київського апеляційного суду. 

 

50 . Ольга Єфімова , суддя Київського апеляційного суду. 

 

51 . Тетяна Фрич , суддя Київського апеляційного суду. 

 

52 . Ольга Юрдига , суддя Київського апеляційного суду 

 

53 . Андрій Трубніков , заступник голови Шевченківського районного суду Києва . 

 

54 . Надія Волокітіна , суддя Шевченківського районного суду Києва . 

 

 

 

За матеріалами: censor.net.ua

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: Политика в Украине
Источник:
<< Предыдущая
Нас не будут больше бить
Следующая >>
В Киеве 4 рынка присоединились к национальной...

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.