19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




Яценюк забере

Яценюк забере "Батьківщину"?

31 Мая 2013

22 травня Арсеній Яценюк повідомив громадськості, що найближчим часом процес об'єднання його "Фронту Змін" та партії "Батьківщина" має завершитися. 

 

"Об’єднанню нічого не заважає... цей процес іде, і він завершиться обов’язково об’єднанням найближчим часом", - сказав опозиційний лідер, щоправда, уникнувши конкретики щодо строків. 

 

За словами Яценюка, йому надійшов лист від офіційного лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, де були обговорені "всі базові питання". 

 

А через декілька днів депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський розповів, що на початку червня відбудеться з'їзд партії, а Яценюк може отримати керівну посаду. 

 

"Арсеній Петрович має намір вступити в партію "Батьківщина" і, звичайно, враховуючи його надзвичайно високий політичний статус, він буде введений в керівні органи партії", - сказав депутат. За неофіційною інформацією, Яценюк може обійняти у партії Тимошенко посаду голови політичної ради. 

 

Втім, у "Батьківщині" є й інша думка. Наприклад, керівник київського осередку партії Юрій Одарченко сказав, що не має жодного уявлення про дату наступного з'їзду. 

 

Коментуючи майбутнє Яценюка, він сказав: "Немає такої посади як голова політради. Засідання політради веде голова партії, у разі його відсутності - перший заступник. І для того, щоб була можливість про це говорити, потрібно рішенням з'їзду провести зміни в статут". 

 

Одарченко підкреслив, що в такому разі Тимошенко може втратити частину повноважень як голова партії. 

 

Певний скепсис голови столичної "Батьківщини" може пояснити його конфлікт з "сірим кардиналом" Яценюка Миколою Мартиненком на ґрунті київських виборів. Останній, володіючи будівельним бізнесом, хоче мати широке представництво власних інтересів у Київраді, що не збігається з баченням Одарченка. 

 

Як би там не було, за інформацією джерел "Української правди" в опозиції, з'їзд таки може відбутися найближчим часом. І на цьому з'їзді може бути змінений статут "Батьківщини". При чому, змінений на користь Яценюка. 

 

Друзі юності 

 

Зараз головою "Батьківщини" числиться Юлія Тимошенко, її першим заступником - Олександр Турчинов. Водночас головою парламентської фракції є Арсеній Яценюк, який очолював список об'єднаної опозиції на виборах. 

 

Власне, для стороннього ока, така структура має бути стрункою та ефективною. Однак реальність дещо інша, адже відносини всередині самої "Батьківщини" завжди були чимось особливим. 

 

Не останню роль відіграє така "особливість", як ув'язнення Тимошенко. Звісно, представники "Батьківщини" вважають своїм обов'язком заявляти, що партія управляється згідно з волею лідера. Однак канали зв'язку з екс-прем'єром залишаються чи не одним з найбільших питань. Ходять легенди про цілі стоси її листів, які осідають у таємничих сейфах. 

 

Тож в цих умовах оперативно управляти партією має Турчинов, тримаючи зв'язок з Тимошенко через її захисників. Однак треба розуміти, що Турчинов взагалі не має особистого рейтингу, а значить і особистих перспектив. 

 

Чого не скажеш про Яценюка, який розглядається у якості претендента на президентське крісло, та його команду. Звідси й витікає "тиха війна" за керівництво "Батьківщиною" між "старими" соратниками Тимошенко та "новими" соратниками Яценюка. 

 

У квітні цього року розповідали, що амбітний лідер фракції був "за крок до провалу". Серед невдоволених Яценюком опозиційних депутатів майже визрів бунт. Каталізатором став вихід з фракції близьких до "Фронту Змін" Ігоря Скосара, Романа Стаднійчука і Віталія Немілостівого. 

 

Це була друга порція "тушок" від опозиції, після виходу батька та сина Табалових ще на початку роботи сьомої Верховної Ради. Вони також пройшли до парламенту за "квотою Яценюка", розпорядником якої був Микола Мартиненко. І, згідно з існуючою інформацією, резерв "тушок" ще далеко не вичерпаний. 

 

Така ситуація не на жарт обурює "старий" партактив "Батьківщини". І "Фронт Змін" Яценюка пішов у контрнаступ, форсуючи питання об'єднання з партією Тимошенко. Ідея, як завжди, свята – єдність і непорушність опозиційних сил у боротьбі зі злочинною владою. 

 

З одного боку, це фактичне влиття "Фронту Змін" у "Батьківщину". З іншого боку, об'єднання передбачає переформатування керівних органів партії з урахуванням інтересів самого Яценюка і його людей. 

 

Як стверджують джерела "Української правди", з цією метою розробляються зміни до уставу "Батьківщини". Їх нібито виписує головний юрист Яценюка, нардеп Павло Петренко. 

 

Існує декілька версій можливих змін у керівництві "Батьківщини". З наявної інформації можна зробити висновок, що торги ще у розпалі. 

 

Але є кілька ключових моментів. У будь-якому разі, головою партії залишиться Тимошенко. Питання у тому, хто "виконуватиме її волю". З високою долею вірогідності, на партійному з'їзді буде ухвалено рішення про створення посади голови політради партії, на яку претендує Яценюк. 

 

Треба зазначити, що політрада є керівним органом партії у період між з'їздами, якими й обирається. Фактично до політради, згідно зі статутом, входять "активні члени партії". У випадку "Батьківщини" – близько 60 осіб. 

 

За чинним статутом, політраду очолює голова партії, тобто Тимошенко. За відсутності голови – перший заступник, тобто Турчинов. Тепер на цю роль претендує Яценюк у якості окремого голови політради. 

 

Окрема інтрига, як не дивно, - посада першого заступника Тимошенко. За однією з версій, на цій посаді залишиться Турчинов у якості альтер его ув'язненої, і ще й очолить центральний штаб "Батьківщини". 

 

За іншою версією посаду першого заступника взагалі ліквідують, а Турчинов стане лише главою центрального штабу. Треба зазначити, що штаб реально на щось впливає лише під час виборів. Тобто фактично Турчинов може бути усунений від керівництва. 

 

Натомість пропонується ввести посаду першого заступника глави політради. Тобто людини, яка керуватиме політрадою за відсутності Яценюка. Серед претендентів на цю посаду називаються імена Андрія Пишного та Андрія Іванчука. Також хтось із них може стати одним з заступників самої Тимошенко. 

 

Іванчук і Пишний – друзі юності Яценюка та його найближчі соратники. Наприклад, вони були співзасновниками першої юридичної фірми опозиційного лідера. Зараз у парламенті Пишний є заступником голови регламентного комітету, а Іванчук очолює комітет з питань економічної політики. 

 

У розпорядженні "Української правди" опинилася копія цікавого документу – порівняльної таблиці змін до статуту "Батьківщини". Цей варіант як раз передбачає ліквідацію посади Турчинова як такої. 

 

Щоправда, це цілком може бути лише один з варіантів домовленостей. За існуючою інформацією, переговори все ще тривають, і Яценюк начебто домовляється особисто з Тимошенко. 

 

Більше того, напередодні прес-служба "Батьківщини" заявила, що розповсюджене у ЗМІ повідомлення про існування нового статуту партії є неправдою. 

 

Це повторює й депутат Сергій Пашинський, який на прохання прокоментувати наведену вище інформацію заявив: "Це фальшивка. Всі рішення будуть ухвалюватися на з'їзді, а пропозиції буде вносити Юлія Тимошенко". 

 

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: партии в Украине
Источник: http://www.pravda.com.ua/
<< Предыдущая
Депутаты Киевсовета от "УДАРа" сложат мандаты
Следующая >>
Кабмин обнародовал текст Меморандума с Таможенным...

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.