19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




Я зроблю все можливе, щоб розформувати «Беркут» раз і назавжди - Москаль

Я зроблю все можливе, щоб розформувати «Беркут» раз і назавжди - Москаль

03 Декабря 2013

“Беркут” — це не правоохоронний підрозділ, а знаряддя влади для репресій проти мирних громадян. Я зроблю все можливе, щоб розформувати його раз і назавжди. 

 

Згідно зі статтею 7 Закону України “Про міліцію”: “Міліція складається з підрозділів: кримінальної міліції; міліції громадської безпеки; транспортної міліції; державної автомобільної інспекції; судової міліції; спеціальної міліції; внутрішньої безпеки. 

Для забезпечення громадського прядку на об’єктах і територіях, які мають особливе народногосподарське значення, або постраждали від стихійного лиха, екологічного забруднення, катастрофи, Міністерством внутрішніх справ України з дозволу Кабінету Міністрів України можуть створюватися спеціальні підрозділи міліції.  

 

 

На території України забороняється створення військових або інших збройних формувати та груп, не передбачених законодавством України. 

 

 

18.05.2004 року МВС України було видано Наказ № 529 “Про затвердження положення про підрозділ міліції особливого призначення “Беркут”. По-перше, такого визначення, як “підрозділ міліції особливого призначення” не має в Законі України “Про міліцію”. Крім того, даний наказ не був зареєстрований у Міністерстві юстиції України, оскільки він не відповідав Закону України “Про міліцію”. 

 

 

В указі Президента України від 03.10.1992 року “Про державну реєстрацію нормативно-правових актів Міністерств а інших органів виконавчої влади” сказано: “Встановити, що з 1 січня 1993 року нормативно-правові акти, які видаються міністерствами та іншими органами виконавчої влади, органами господарського управління та контролю, які зачіпають права, свободи і законні інтереси громадян, або мають міжвідомчий характер, підлягають державній реєстрації”. 

 

 

Нормативно-правові акти набувають чинності через 10 днів після їх реєстрації. Нормативно-правові акти, які не зареєстровані в Мінюсті, є не чинними. 

 

 

Згідно зі статтею 57 Конституції України, кожному гарантується знати свої права і обов’язки. Закони та інші нормативно-правові акти що визначають права і обов’язки громадян мають бути доведені до відома населення в порядку встановленому Законом. Закони та інші нормативно-правові акти, що визначають права і обов’язки громадян, не доведені до відома населення в порядку, встановленому законом є не чинними. 

 

 

Наказ МВС України № 529 від 18.05.2004 року “Про затвердження положення про підрозділ міліції особливого призначення “Беркут” є не чинним, оскільки він не пройшов державну реєстрацію нормативно-правових актів і не занесений до Державного реєстру. Таким чином підрозділи міліції особливого призначення “Беркут” знаходяться поза межами правового поля Конституції України та законів України, і є незаконним парамілітарним формуванням, яке підлягає розформуванню в найкоротший термін. 

 

 

Мною, як народним депутатом України, вносився проект закону України № 2111 від 28.01.2013 року щодо діяльності підрозділів міліції особливого призначення, яким заборонялося використовувати спеціальні підрозділи міліції для забезпечення громадської безпеки. Однак законопроект уже протягом року не розглядається комітетами Верховної Ради України. 

 

 

Головне науково-експертне управління ВР України також вказало на незаконність існування підрозділів “Беркуту”. “Базовий законодавчий акт у даній сфері, яким є Закон України “Про міліцію”, був прийнятий ще 20 грудня 1990 року. Нині цей Закон очевидно застарів і не відповідає сучасним потребам правового регулювання діяльності правоохоронних органів держави. При цьому порядок застосування спеціальних підрозділів міліції недостатньо чітко врегульований як у вказаному Законі, так і на підзаконному рівні, він не враховує досвіду практичного застосування вказаних підрозділів як у нашій державі, так за кордоном.  

 

 

Події останніх днів показали, що “Беркут” є не правоохоронним підрозділом, а знаряддям влади для репресій проти мирних громадян. І я зроблю все можливе, щоб розформувати його раз і назавжди.

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: Политика в Украине
Источник: http://uainfo.org/
<< Предыдущая
Сегодня в Украине прогнозируют снег и морозы
Следующая >>
Янукович не привык иметь дело с народом. Была...

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.