19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




Януковича попередили, що його соціальні ініціативи під загрозою

Януковича попередили, що його соціальні ініціативи під загрозою

31 Августа 2013

Адміністрація президента стурбована, що через спад в економіці бюджет не добирає заплановані податкові надходження, в результаті чого під загрозою опинилося виконання соціальних ініціатив президента. 

 

Як констатується в листі за підписом першого заступника голови президентської адміністрації Ірини Акімової, текстом якого володіє ZN.UA, "результати січня-липня 2013 року свідчать, що напруженість ситуації в бюджетній сфері зростає". 

 

При цьому наголошується , що в цілому за сім місяців поточного року доходи загального фонду держбюджету на 354,9 млн грн, або на 0,2%, відстали від запланованого на цей період обсягу надходжень. При цьому обсяг податкових надходжень не дотягнув до плану на 3,2 млрд грн, у той час як Національний банк перерахував до держбюджету 12,5 млрд грн (на 4 млрд більше запланованого на цей період обсягу). 

 

Видання зазначає , що начебто такий недобір не повинен викликати особливих приводів для занепокоєння, однак в законі про держбюджет закладено збільшення доходів на 5,3% (до 363,1 млрд грн) порівняно з фактичними торішніми надходженнями (344,7 млрд грн). У той час як через надзвичайно високу частку захищених статей в основному державному фінансовому кошторисі (близько 95%) особливого простору для маневру немає. 

 

Як наголошується в листі Акімової, в цих умовах основним джерелом покриття дефіциту загального фонду держбюджету, що склав за сім місяців 31,4 млрд грн (у цілому на рік проектом основного кошторису передбачено 44,5 млрд), стали внутрішні запозичення, що склали 69,31 млрд грн (на 7,2% більше плану). 

 

Залучення на зовнішніх ринках, що активно практикувалося на початку року, стало проблематичним через погіршення їх кон'юнктури і зниження оцінок якості платоспроможності суверена рейтинговими агентствами. У результаті котирування доходностей десятирічних українських євробондів виросли з 6,9-7,4% у травні до 9,3% у серпні, що означає серйозне подорожчання вартості нових запозичень або рефінансування існуючих зобов'язань. 

 

У той же час, підкреслюється в листі, "приватизація держмайна, кошти від якої також є джерелом фінансування дефіциту бюджету, йде дуже повільно" . Так, станом на 1 серпня ц.р. з цього джерела до держскарбниці направлено 182,1 млн грн, що становить лише 5,5% планового завдання на цей період і 1,7% - цільового показника на весь рік. 

 

Традиційна проблема - кошти Єдиного казначейського рахунку (ЄКР) відволікаються на надання позик на покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів і Пенсійного фонду. Так, за сім місяців поточного року заборгованість ПФУ за позиками з ЄКР становила 48,4 млрд грн, а місцевих бюджетів - 11 млрд грн (або 230% до показника на початок року). 

 

На підставі усього вищевикладеного в АП висловлюють особливу стурбованість тим фактом, що невиконання плану бюджетних надходжень ставить під загрозу реалізацію розроблених на Банковій соціальних президентських ініціатив, а також пріоритетних завдань модернізації соціальної сфери. 

 

Як резюмується в листі, виконання цього завдання неможливе без пошуку та визначення нових джерел ресурсів, зокрема, впровадження заходів з розширення та легалізації бази оподаткування, підвищення ставок податків на підакцизні товари, вживання яких негативно позначається на здоров'ї громадян, посилення державного фінансового контролю за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів.

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: экономика Украины
Источник: http://www.pravda.com.ua/
<< Предыдущая
Бюджетная «дыра» достигла 30 млрд грн
Следующая >>
Такого провального уряду у нас ще не було

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.