19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




У підконтрольних Королевській фондах твориться таке, що «не налазить» на голову

У підконтрольних Королевській фондах твориться таке, що «не налазить» на голову

24 Октября 2013

Ситуація в економічній сфері, особливо у сфері державних фінансів, близька до критичної. Вже приблизно рік в країні спостерігається стагнація, падає промислове виробництво (за останній місяць на 5,6%). 

 

 

Така ситуація в економіці не могла не позначитися на зростанні заборгованості із соціальних виплат та фінансуванні таких сфер як охорона здоров'я, освіта, виплати заробітних плат, тобто найбільш незахищених (не з точки зору законодавства) пріоритетів державної політики. Уряд сьогодні не сплачує за лікування дітей в оздоровчих закладах та затримує навіть допомогу на поховання. 

 

Згідно із звітом Державного казначейства, станом на 16 вересня не виконані платіжні доручення Фонду з тимчасової непрацездатності на суму майже 937 млн. гривень, у тому числі невиплата лікарняних склала 430 млн. гривень, декретних – 230 млн. гривень. 

 

Дійшло до того, що в окремі дні на рахунках Державного казначейства є не більше десятків мільйонів гривень. Величезна сума для пересічних українських громадян і мізерна в масштабах України, якої не вистачає, навіть на задоволення елементарних проблем. 

 

В нормальних країнах такий стан економіки призводить до прийняття рішень з економії державних коштів, але це в цивілізованих та демократичних. У нас же в Україні продовжується вакханалія витрат бюджетних грошей задля задоволення «котелок» чиновників. 

 

 

Наведу лише «свіжі» приклади. У жовтні 2013 року Державному управлінню справами було додатково виділено 30 млн. грн., у тому числі на ремонт вертольоту – 3 млн. грн. На ремонт Шевченківського райсуду було виділено майже 9 млн. грн. Апарат РНБОУ за останні півроку придбав десять автомобілів майже за 3 млн. грн. 

 

Майже півмільйона гривень було перераховано на зимову гуму для броньованих мерседесів керівників держави (по 30 тисяч за кожну шину), замовляються судна за мільярд гривень. Загалом, СБУ оцінила збитки від корупції при держзакупівлях у 35-52 млрд. грн., що становить 10-15% витрат держбюджету. 

 

Але головне питання має бути поставлене саме до міністра соціальної політики пані Королевської. У підконтрольних Мінсоцполітики фондах твориться таке, що іноді просто «не налазе» на голову, ані хвору, ані здорову. 

 

Саме за мовчазною згодою створюються сайти за 4 мільйони гривень для Фонду соціального страхування. Той самий Фонд, за даними порталу «Наші гроші», 28 серпня цього року за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Інститут безпеки життєдіяльності» на проведення навчання спеціалістів з питань охорони праці. До кінця цього року фірма має освоїти 17,91 млн. грн. 

 

 

Суть справи у тому, що Фонд вперше вирішив найняти приватну фірму на виконання тієї роботи, яку завжди робили його відділення. Мовляв, приватна фірма краще від бюрократів впорається з тим, щоби звести до купи викладачів з питань охорони праці і робітників, які на своїх підприємствах відповідають за охорону праці. Модернізація призвела до здороження навчання у 2,2 рази. 

 

У червні Фонд соцстрахування за результатами тендеру уклав низку угод на придбання путівок до санаторно-курортних закладів на 79,39 мільйона гривень – кожна путівка для знедолених обійшлася державі у 480 гривень за добу, чи не дорожче, ніж в Туреччині. 

 

А ще були замовлення на створення бази для реєстрації професійних захворювань майже за мільйон доларів (хоча є безкоштовний google documents) і багато інших платежів, у доцільності та обгрунтованності яких можна сумніватися. 

 

Тому і виникає цілком закономірне питання: звідки при такому рівні корупції, безсовісних витрат чиновників та стагнуючій економіці з'являться гроші на соціальні виплати? 

 

Простіше говорячи, красти треба менше. 

 

Повторю вслід за Гамлетом: «щось загнило у Датському королівстві», вірніше в Україні. А отже, щоби і далі не гнило, то ситуацію та й владу в нашій державі необхідно кардинально змінювати. І почати хоча б з того ж Мінсоцполітики. 

 

Бо якщо видатки пенсійного фонду профінансовані (за словами Азарова) на 100%, а пенсіонери не отримують пенсії – за це має хтось відповісти! 

 

 

 

Ігор ЖДАНОВ 

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: коррупция в Украине
Источник: http://uainfo.org/
<< Предыдущая
Известный борец Александр Емельяненко...
Следующая >>
Митний союз потрібен Путіну приблизно так само,...

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.