19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




Янукович не встигне зачистити Майдан до візита в Москву

Янукович не встигне зачистити Майдан до візита в Москву

13 Декабря 2013

Хороша новина – у Митний союз Україна не вступить. Погана новина – ми йдемо в Євразійський союз. Для цього Янукович підпише кілька кабальних договорів, навіть, якщо Майдан буде стояти. 

 

Якщо Янукович хоче потрапити в Москву, як переможець, Майдан треба зачистити сьогодні. При чому зачистити так, щоб 100 тисяч регіоналів не боялися гуляти по Києву в неділю, а Путін зрозумів, що контроль відновлено повністю. Є, правда, як кажуть наші джерела, і більш цинічний варіант. Для цього можна зачистити Майдан і в ніч проти неділі, а в неділю спровокувати кілька смертельних боїв з застосуванням «коктейлів Молотова» та інших вибухових речовин. Якщо хтось не вірить в цинічність влади, потрібно всім нагадати про те, як прихід Путіна ознаменувався трьома підірваними будинками на Каширському шосе. Тоді, нагадаю, пара вантажівок наповнені вибухівкою просто і без проблем проїхали півкраїни, їх ніхто не зупинив, а бойовики без проблем вивантажили все в злощасні будинки. Кому ця схема потрібна? Очевидно тим, хто прагне перетворити Януковича на повну маріонетку. І тим більш дивно це виглядає, що на маріонетку Януковича перетворюють члени його ж маленької політичної сім’ї. 

 

Насправді – це найгірший з усіх варіантів, і досі ще є мінімальна надія, що група орлів Захарченка та голови СБУ Якименка придумають більш гуманні схеми. Правда, їх гуманізм має свої межі і провокації в неділю можуть бути не лише масовими, але й, на жаль, більш ніж жорстокими. 

 

Але повернімося до вояжу Януковича в Москву. Буде розгон Майдану чи його не буде, він приїде до Москви не переможцем, а переможеним. Він поїде туди в ролі прохача не тільки грошей, як це було ще місяць тому, а як прохач захисту. Це головний результат, якого добився Кремль. Більше того, не слід забувати, що Янукович не контролює більшу половину своєї фракції – при потребі близько 100 регіоналів від «газовиків», Клюєва та Ахметова завжди зможуть проголосувати і за закон про імпічмент і за повернення Конституції 2004 року. Захистити Януковича від власної партії може тільки Путін. 

 

В українському медійному полі останнім часом багато говорилося про вступ України в Митний союз. Ця страшилка прекрасно працює, але, насправді, росіянам Україна взагалі зараз не потрібна в митному союзі. Справа в тому, що в нинішній схемі Митного союзу Росія має 56% голосів. Рішення приймається при наявності 60%. Входження України може усладнити і без того важкі стосунки, які зараз існують. Більше того, Росія наразі не хоче зменшувати свою частку, білоруси і казахи також не дуже хочуть зменшувати свою квоту. Також слід згадати про вступ до Митного союзу Вірменії, яка може стати таким собі троянським конем для білорусів і казахів. І це все на фоні того, що Янукович показав себе людиною, з якою не можна вести переговори. Весь цей клубок проблем просто неможливо вирішити за кілька днів. 

 

Сьогодні, майже зі 100-відсотковою вірогідністю можна говорити, що ні про який Митний союз у найближчий вівторок говорити не будуть. Судячи з усього, у вівторок буде підписано ряд меморандумів, які ми підписували неодноразово. 

 

Головне питання, яке стоїть перед Януковичем – снижки на газ. Правда, в те, що вона буде надана найближчими днями, сумніваються всі експерти опитані нами. В чому полягають сьогодні торги? 

 

1. Компанія Сергія Курченка має потіснити компанію Фірташа у постачанні газу в Україну (зараз Фірташ поставляє 8 млрд. кубів). Росіяни зараз пропонують схему при якій буде створено якийсь консорціум, де будуть представлені інтереси і Курченка, і Фірташа. Поки такий підхід не влаштовує Курченка. 

 

2. Росіяни заходять в Турбоатом, Южмаш та ряд інших стратегічних підприємств. Головне питання – часток для росіян та українських посередників від влади. 

 

3. Росія хоче отримати повноцінну базу в Севастополі, яка не буде входити в українську юрисдикцію. Як варіант – введення спільного правління містом (нагадаємо, що саме з такою ідеєю свого часу балотувалася Інна Богословська). Правда, цей варіант зараз не врегульований законодавством, але Конституційний суд може прийняти будь-яке рішення. 

 

4. Створення консорціуму по упралінню ГТС України та передача в управління спільного підприємства газосховищ на Заході України (головна проблема – частки компаній-прокладок). 

 

5. Особисті гарантії Януковичу 

 

6. Проведення змін до Конституції про вступ до Євразійського союзу. Тут пропонується провести референдум в максимально короткий термін. 

 

Насправді, всі прекрасно розуміють, що при бажані майже всі побажання можна буде виконати, але сторони бояться кидка один від одного. Як довго будуть тривати переговори? Очевидно, що все вирішиться в найближчі тижні. Для росіян принципово домогтися лише одного, щоб рішення про Євразійський союз стало максимально захищеним з юридичної точки зору, тобто через референдум. Тим більше, що при нинішньому законі про референдум, його насправді можна і не проводити. Отож, поки, вся надія на Майдан. 

 

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: Янукович
Источник: http://espreso.tv/
<< Предыдущая
План Януковича «вешая лапшу на уши» Европе...
Следующая >>
Кличко: Власть провела «демонстрационный» круглый...

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.