19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




Бунт у Києво-Печерській лаврі. Такої ганьби давно не знали українські музеї

Бунт у Києво-Печерській лаврі. Такої ганьби давно не знали українські музеї

07 Октября 2013

Потрібен новий, адекватний Гендиректор заповідника. І просто негайно, нормальний Перший заступник. Компромісів вже не досягти. Агрономи-декретчики не здаються. Екскурсоводи теж. 

 

Мінкульт і Уряд України дочекалися бунту в Києво-Печерському заповіднику. На жаль. Всі зусилля громадськості, колективу, журналістів, особисто Прем'єр-Міністра М.Я.Азарова і Міністра культури Л.М.Новохатька були брутально спаплюжені агрономом-заочником Уманського сільгоспінституту, який незрозуміло як очолив головну святиню всього православного світу! Такого нахабного виклику і ганьби українські музеї давно не знали! Обурені представники трудового колективу збираються заблокувати входи до заповідника на знак протесту проти дій нинішньої повністю некомпетентної адміністрації закладу. Дожилися! 

 

 

Мабуть Мінкульту вже час знову взятися за рішуче наведення елементарного порядку у Лаврі! Адже, винними зроблять саме Вас! Хоча, то все менеджери незабутнього Кулиняка... 

Ризикуємо отримати чергове шоу у стилі скандалу між лікаркою та екс-стриптизеркою, які зовсім недавно очолювали Нацзаповідник у Лаврі. Ту парочку прибрали, команда талантів залишилася... Чудять. А весь бруд від їх гарцювання летить на вищі поверхи влади та імідж всієї України. 

 

 

Ще раз питаємо - хто такий Валерій Валентинович Панченко? Нинішній виконувач обов'язків Гендиректора Нацзаповідника? Як особа з дипломом агронома, заочно отриманого в Уманському сільгоспінституті, жодного дня не пропрацювавши не те що у музеях, а навіть в сфері культури, опинилася аж на посаді Першого заступника директора такого заповідника, фактично монополізувавши там владу?  

 

 

Хто такий Панченко Валентин Сергійович, у грудні 2012 року зарахований на посаду провідного інженера сектору безпеки та охорони Лаври? Батько заступника, здається? 

Що за ПП «АСМ-Максимум» з Києва, яке регулярно отримує гігантські бюджетні кошти на ремонт Заповідника? Туди зайшло вже десь 50 млн.грн!? І чому на багатьох довідкових сайтах контактною особою цієї загадкової комерційної структури позначено... Валерія Панченка!!?  

 

 

Це фантастична випадковість, чи корупційне діяння, яким повинні зайнятися контролюючі органи? 

 

 

Прості питання, які потребують розлогої швидкої відповіді! Бажано прокурору... 

 

 

 

Таваріщ Панченко вже опинявся у полі зору особистої уваги нового Міністра культури, який побіжно ознайомившись з його бурхливим трудовим шляхом, поставив ультиматум щодо його негайного звільнення. Врятувала дружина, що якраз народила. Наш герой відчув непереборний батьківський інстинкт і терміново оформив на себе декретну відпустку. На його місце прийшов досвідчений управлінець пан Незнал, який лише побіжно ознайомившись з фінансово-господарським станом Лаври, пережив емоційний шок. Ймовірно, тов. Панченко відчув переляк. А може паніку. Та такі, що у нього пропало молоко для немовля, щез батьківський інстинкт і він за кілька днів перервав декретну відпустку, повернувшись на посаду, витіснивши розгубленого від такого цирку Незнала. 

Комедія і досі згадується з реготом, ставши класикою музеєзнавства. Дійсно, вийшло якось дуже весело.  

 

 

Можливо, Мінкульт, відсміявшись, вирішив більше не чіпати такого прикольного кадра - мабуть думали, що він стане невидимим і пухнастим. А можливо хтось з великого верху попросив... Важко сказати. Була здійснена велика кадрова помилка. 

 

 

Відійшовши, Агроном-декретчик вирішив відігратися на колективі. Вірніше, на жінках, які все життя пропрацювали у заповіднику, є заслуженими профі, мають відповідну освіту і о жах, навіть спроможні вести екскурсії українською, російською, англійською мовами! Як для Умані то є ненормально, мабуть. 

 

 

До нас завітали представники трудового колективу Нацзаповідника в Лаврі, принісши купу документів. Всі вони офіційно зареєстровані у різних органах влади. На деякі заяви вже прийшли відписки. Буде судовий процес. Випливе чимало негативу.  

 

 

Враховуючи потужну журналістську команду, яка сформувалася під час стьобу над Прикольною Блондинкою з Лаври, і резонанс від тієї інформаційної кампанії, що закінчився банальним списанням попереднього Міністра культури, очікувати чогось хорошого як для Мінкульту так і Кабміну, не варто. 

 

 

Була Прикольна Блондинка, виник уманський агроном. Це все керівники головного заповідника країни у Лаврі!!!  

 

 

То хто позбавиться крісла дякуючи Валері? Про це подумали? Чи продовжимося гратися? 

 

 

Сценарій простий. Члени трудового колективу заповідника символічно заблокують центральний вхід в Лавру. Звичайно, абсолютно випадково, але із задоволенням подію висвітлять всі провідні українські, закордонні телеканали, газети, сайти. Буде яскрава картинка і масове обурення у суспільстві. Хтось роздратовано зніме слухавку... Ну, ми всі це вже багато разів пройшли! Винними виявляться невинні... 

 

 

То чи не час позбавитися справжніх винуватців, замінивши їх професіоналами? Чи кадровий голод? У цій драмі варто захистити нового Міністра культури, який, може бути, і є головною мішенню підлих «менеджерів»... 

 

 

Ну, і про суть конфлікту. Вона детально викладена в документах. 

 

 

Агроному не сподобалася літня жінка-екскурсовод з досвідом роботи у 32 роки. Просто взяв і брутально її викинув з роботи. Принизив. На захист колеги піднялося все екскурсбюро Лаври. Його керівниця. Звернулися до Гендиректора, який у хронічній нірвані. Написали характеристику. Пішли до профспілки, яка теж попросила повернути колегу до праці. Написали у Мінкульт, Кабмін, Президенту. Привернули увагу преси. 

 

 

Агроном, у виключно йому присутній інтелігентній вишуканій нецензурній манері, пообіцяв повний капець як керівниці екскурсбюро, так і всім підписантам. Вже почали якусь там покращену реформу. 

 

 

Кілька десятків людей, в основному жінок передпенсійного віку, змогли яскраво уявити свою долю у найближчі місяці. У них немає вибору! Вирішили боротися. І ми всі знаємо, що переможуть. Бо їх підтримають всі. 

 

 

Хоча, конфлікт можна загасити найближчими днями, до переходу в гостру публічну стадію скандалів на великих телеканалах. 

 

 

Потрібен новий, адекватний Гендиректор заповідника. І просто негайно, нормальний Перший заступник. Компромісів вже не досягти. Агрономи-декретчики не здаються. Екскурсоводи теж. Агроном проти екскурсоводів... Чужі проти хижаків. Миші проти котів. Кролики проти... У цьому теж щось таке комічне є... Велика преса буде стібатися нещадно... 

 

 

Чомусь віриться, що переможуть розумні люди з Мінкульту... 

 

 

Чи знову доведеться писати про кроликів?  

 

 

Віктор ТРИГУБ, редактор журналу «Музеї України», конфліктолог.

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: Интересное
Источник: http://uainfo.org/
<< Предыдущая
Киевский ювелирный завод могут забрать за долги
Следующая >>
В Запорожье испекли 243-килограммовый торт

ТОП 10: самые читаемые статьи
      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.