19 Января 2016
Советский Союз - затянувшийся на 70 лет фильм ужасов.
19 Января 2016
Как мы будем жить после всего, что натворили в Украине? - российский поэт Игорь Иртеньев
02 Сентября 2015
США ввели новые санкции в отношении России
27 Августа 2015
Президент прогнозирует экономический рост в ближайшие месяцы
26 Августа 2015
В Донецке ускоренными темпами мобилизуется группировка войск
26 Августа 2015
Российская валюта слабеет на глазах.
08 Мая 2015
Антимонопольный комитет обязал аптеки снизить цены на лекарства




Російські таблоїди на службі отруйників Ющенка?

Російські таблоїди на службі отруйників Ющенка?

06 Июня 2005

Віктора Ющенка не отруїли його просто невдало намагалися омолодити стовбурними клітинами, які взяли з ембріонів ненароджених дітей. Ця дика за своїм цинізмом інформація лягла в основу піар-кампанії проти українського президента, яка стартувала минулого тижня. Спочатку такий текст гуляв на інтернет-сайтах, але пізніше це передрукували дві найбільш тиражні російські газети "Комсомольська правда" і "Московський комсомолець". 

 

У статтях про "невдале омолодження Ющенка" іде посилання на "спеціальне розслідування, проведене журналістами кількох західноєвропейських незалежних газет". Жодних натяків, хто ці "герої" і де вони працюють, немає. Сам текст підписаний неіснуючим журналістом Рудольфом Дістлем із неіснуючого німецького видання "Die Journalistuntersuchung". 

 

На початку цієї кампанії чорного PR стояли сайти... російських православних організацій, які першими запустили інформацію в мережу. Вони себе називають без зайвої скромності: православне інформаційне агентство "Руська лінія", православно-аналітичний сайт "Правая.Ру", сайт "Єдіноє отєчєство". Останній ресурс пов'язують з неадекватним експертом Кирилом Фроловим із Інституту країн СНД (очолює антиукраїнець Костянтин Затулін). 

 

Судячи з повідомлень про Україну, ці сайти підтримують блок партій екс-генпрокурора Васильєва "Держава" і ПСПУ Вітренко. В Україні дану статтю також передрукувала наближена до СДПУ(о) закарпатська газета "Вісник" і інтернет-видання From-Ua, яке, судячи з контексту, також не чуже СДПУ(о). 

 

Крім того, з посиланням на публікацію на сайті "Єдіноє Отєчєство" минулого тижня до спікера Литвина і генпрокурора Піскуна був направлений запит одіозного депутата з фракції КПУ Юрія Соломатіна. 

 

Серед російських газет першими передрукувало маразматичну статтю... видання комуністів "Совєтская Росія".  

 

Далі ще цікавіше. Наступним про це пише "Московський комсомолець". На самому початку тексту визнається: "Як з'ясували наші кореспонденти в Німеччині, журналіста із прізвищем, що стоїть під статтею, немає, так само, як і немає видання". Але попри це... газета розробляє цю тему далі! І хоча першоджерело вони ж самі визнають фальшивими, але беруть коментарі на цю тему у різних експертів таким чином легалізуючи інформацію.  

 

 

 

Так само робить і "Комсомольська правда" поставивши під сумнів вихідний текст, все одно публікують матеріал, як вони ж пишуть, неіснуючого журналіста. Пояснюючи, що просто "факти, наведені у статті, здалися нам цікавими". І знову ж беруть коментарі у лікарів, але виходячи уже з того, що написане є правдою. 

 

Якщо напрягтися, то можна спробувати пояснити ці нелогічні дії двох провідних російських таблоїдів.  

 

Схоже, це є спробою не втратити остаточно репутацію, коли з'ясується фальшивість першоджерела (мовляв, ми ж написали, що такого німецького журналіста не існує), але при цьому своїми мільйонними тиражами дати цій інформації поштовх у маси. 

 

"Українська правда" спробувала дізнатися в редакції "Совєтской Росії" першого видання, хто про це надрукував як до них потрапила фальшива стаття. Член редколегії Вячеслав Тетекін сказав, що "текст прийшов електронною поштою, і ми вважали за потрібне його оприлюднити".  

 

Він визнав, що інші російські газети підтвердили ні німецького журналіста, ні його видання не існує в природі. Але його подальша реакція була геніально простою. "Ну і що з того?", - сказав він. 

 

На питання, чи перевіряли вони в "Совєтской Росії" правдивість викладеного, Тетекін дав ще одну гідну відповідь: "Ми не обовязково все перевіряємо, бо у нас на це немає жодних можливостей. На день ми отримуємо 200-300 листів, значну частину з них публікуємо, і потім виникають проблеми". 

 

Далі від спілкування він відмовився. Не була багатослівною і авторка статті в "Комсомольській правді" Світлана Кузіна. Вона сказала, що текст не її, а неіснуючого автора, а до її завдання входило лише взяти коментар у медиків. 

 

Так само оригінальною була її реакція на питання, чи не думала вона, що так підриває авторитет президента України. "Ну і що? Взяли і підірвали..." Також вона не боїться, що за цю статтю на "Комсомольську правду" подадуть до суду. "О, якщо так станеться, то інформація про це потрапить на першу сторінку нашого видання", - сказала вона. 

 

Цікаво, що чорнушна стаття не вийшла в українському виданні "Комсомольської правди". Як пояснив її редактор Сергій Брага, вони ставлять не всі тексти, бо в Москві газета виходить на 32 шпальтах, а в Україні на 16. Крім того, в пятницю, коли публікація з'явилася в Росії, в українського видання був інший формат номеру.  

 

"Але це схоже на класичну піар-операцію", - додав редактор української "Комсомолки". 

 

Рисами піар-кампанії можна вважати те, що практично скрізь і на православних сайтах, і в закарпатській газеті, і в "Совєтской Росії" стаття вийшла під однаковим заголовком: "Ющенко погубили не родившиеся младенцы". Щоправда, на одних ресурсах "не родившиеся" написано з помилкою, тобто два слова окремо, а на деяких правильно разом. 

 

Схоже, такий заголовок був обовязковою умовою замовника. Очевидно, робилося це з єдиною метою підсилити емоційну відразу до Ющенка, поєднавши його ім'я з бажанням омолодитися за рахунок ембріонів дітей. В принципі, вигадати щось жахливіше складно. 

 

Про причини появи цієї провокації можна лише здогадуватися. Наприклад, російський слід в отруєнні Ющенка таки є правдою, і автори починають уже зараз відводити удар.  

 

Хоча очевидно, що замовити цю високобюджетну піар-операцію (православні сайти, плюс таблоїди, плюс комуністична газета, плюс депутатський запит) могли і українці. Якщо відчувають, що скоро на голові займеться шапка. 

 

Отруєння підтвердили неанонімні дослідницькі центри 

 

Якщо ж торкнутися суті версії неіснуючого журналіста, то викладене є повною маячнею.  

 

Нагадаємо, що отруєння Ющенка діоксином було підтверджено трьома експертними установами Західної Європи. Лікар Ющенка в "Рудольфінерхаус" Микола Корпан на прохання "Української правди" дав їх точні назви:  

 

- Free University, Institute for Environmental Studies, CALUX, BioDetection Systems, Amsterdam, The Netherlands 

 

- RIKILT, BioDetection Systems bv (BDS), Amsterdam, The Netherlands 

 

- Eurofins GfA, Muenster, Germany.  

 

 

 

За словами Корпана, в першій декаді жовтня 2004 року він разом із президентом клініки Міхаелем Цимпфером офіційно звернулись до різних міжнародних установ за допомогою по встановленню причини захворювання Ющенка.  

 

"Ми це зробили, коли в межах клініки "Рудольфінерхаус" та інших медичних чи дослідницьких установ не тільки Відня, але і Австрії були вичерпані всі медичні та технічні можливості для вияснення причин атипового перебігу комплексу гострих захворювань, що спостерігався в Віктора Ющенка на той час", - сказав Корпан. 

 

"В звязку з цим ми в короткий час стали спілкуватись з різними фахівцями в Європі та світі. При цьому були і наукові контакти з різними американськими спеціалістами, наприклад, асистент-професором доктором Gregory Saathoff, Critical Incident Analysis Group, Virginia University". 

 

Водночас Корпан спростував свої контакти з американським Федеральним бюро розслідувань. "До ФБР ми не звертались. Будь-яких контактів з цією чи іншими спецслужбами яких-небудь держав в мене не було". 

 

"Лише перший обєктивний аналіз в стінах віденської клініки "Рудольфінерхаус" та отримані результати з трьох незалежних європейських лабораторій дозволили поставити кінцеву крапку в розясненні хвороби". 

 

"Заключний діагноз Віктора Андрійовича Ющенка звучав: "Гостре отруєння діоксином TCDD". Цей діагноз залишається в повній мірі і по даний час", - зазначив Корпан.  

Это интересно:
2. Туры в Карпаты, Египет, Чехию , большой выбор предложений и цен... порадует Ваш кошелёк.
новости по тэгу: Ющенко
Автор: Віктор Чивокуня, УП
Источник: http://pravda.com.ua
<< Предыдущая
Тимошенко поручила ФГИ начать подготовку к...
Следующая >>
Провал голосования по Евроконституции может...

ТОП 10: самые читаемые статьи

      Почитать еще:

      Все туры Украины
      Горящие путёвки
      Покупка, продажа
      оренда жилья
      Продажа покупка
      автомобилей
      Каталог готелей
      гостиницы
      Поиск работы
      трудоустройство
      загрузка...
      Туры в Карпаты
      Туры в Карпаты

      Вуйко 2*
      от 700 грн. на двоих

      Кафе на 30 мест, мангал, хранение багажа, Wi-Fi, стирка и утюжка одежды, автостоянка на 15 авто.
      Туры в Карпаты

      Коттедж SHULC
      от 840 грн. на двоих

      Пятиэтажный коттедж усадьбы «SHULC» находится в 300 метрах от первого подъемника ТРК «Буковель» в с. Поляница.
      Туры в Карпаты

      Затишок 1*
      от 1015 грн. на двоих

      2, 3-местные номера со всеми удобствами и номера-«люкс» (с ТВ). На территории базы есть горнолыжный подъемник.
      Туры в Карпаты

      Эрней Лаз 3*
      от 1295 грн. на двоих

      Современный интерьер, комфорт и карпатское гостеприимство - все это делает отдых гостей поистине незабываемым.